Skövde HF föll efter drama

1:21 min

Ett tappert Skövde HF pressade Västerås Irsta och hade läge att utjämna matchserien men föll till sist i en rafflande drabbning med 25-27. Därmed har Skövde ryggen mot väggen och Västerås tre matchbollar i SM-kvartsfinalen.

Det var en blytung förlust för Skövde HF som vid seger hade nollställt kvartsfinalserien men är nu istället bara en förlust från att bli eliminerat ur SM-slutspelet.

– Det är frustrerande så klart. Det är vi inte nöjda med. Jag tycker vi skulle ta den här matchen men vi slarvar på slutet och låter dem gå om oss.

Det var en svängig och händelserik match i publikens smak och den var också helt jämt målmässigt efter den första halvleken då ställningen var 13-13 sen Skövde ofta haft ledningen men där Västerås ständigt hämtat igen.

Men en bit in i andra halvlek kom så ett tungt bakslag för Skövde då laget tappade sin målfarliga stjärna Maja Eriksson som åkte på rött kort då hon stoppade Hanna Grytegård bryskt.

Eriksson som dittills gjort fyra mål fick lämna matchen och sätta sig på läktaren.

Skövde lyckades ändå hänga med hemmalaget fram tills det återstod tio minuter då Julia Ehn kvitterade till 21-21.

Därefter fick Skövde ett gyllene läge att koppla grepp inför slutfasten av den spännande kvartsfinalen då Västerås åkte på två raka utvisningar.

Men istället så var det Västerås som gick segrande ur utvisningsperioden med 2-0 medan Skövde som närmast sköt i ribban i sin måljakt.

– Vi spelade alldeles för tveksamt och då är det lätt för dem att göra så, suckar Malin Larsson.

Västerås lade i det skedet grunden till segern då laget gick från 21-21 till 25-21 med åtta minuter kvar.

Malin Larsson kämpade dock heroiskt och stod för tre mål i ett sista upphämtningsförsök och hennes 26-25 reducering med två och en halv minut kvar skapade ordentlig nerv i matchen.

Men Skövde slarvade bort sin kvitteringschans i slutminuten och med 14 sekunder kvar avgjorde Ellenor Åström definitivt när hon bröt igenom och spikade slutresultatet till 27-25.

Trots att förlusten var tung för Skövde så var det ändå ett fall framåt jämfört med nederlaget i den första kvartsfinalen som förlorades med 19-25.

Nu har laget dock kniven på strupen och seger krävs i tre raka matcher för att säsongen inte ska ta slut.

Match 3 avgörs även den i Västerås, först nästa söndag den 10:e april, och trots två raka strykmatcher så tror Malin Larsson att hennes Skövde kan vända matchserien.

– Det tror jag absolut vi kan. Vi får kolla på de här två matcherna och se vad vi kan förändra men jag tror absolut vi kan. Det måste vi göra.

Matchfakta:
Kvartsfinal 2 i bäst av 5
Västerås Irsta-Skövde 27-25 (13-13)

Västerås Irsta: Lina A Carlsson 8, Alexandra Bjärrenholt 6, Viktoria Högström Unell 4, Victoria Otrander 2, Ellenor Åström 2, Elin Lindén 2, Hannah Flodman 2, Sofia Olofsson.

Skövde HF: Malin Larsson 7, Julia Ehn 4, Maja Eriksson 4, Sofia Berndtsson 4, Stina Karlsson 2, Sara Johansson 2, Fatos Kücükyildiz, Anna-Maria Johansson.

Västerås Irsta leder med 2-0 i matcher.