Kommunen vill stävja stöket med nattvandring

2:01 min

Efter den senaste tidens oroligheter i Valsätra och Gottsunda, senast på torsdagskvällen då det brann vid två tillfällen, höll Uppsala kommun ett öppet möte. Det handlade mycket om att få igång nattvandring i området igen. 

Med anledning av oroligheterna höll Uppsala kommun igår ett öppet möte i Gottsundaskolans matsal. Förutom boende var även representanter från bland annat polis, räddningstjänst, UL och olika föreningar på plats.

Det är framför allt föreningen La Softa som har bedrivit nattvandring i Gottsunda tidigare år och nu hoppas vänsterpartistiska kommunalrådet Ilona Szatmari Waldau att informationsmötet får fler frivilliga krafter att bege sig ut på gator och torg nattetid.

– Vi har haft nattvandring i området tidigare och det har runnit ut i sanden. Det vi behöver göra är att hålla i, vi ser att vi har insatser och så blir det lugnare och så dras det ner lite och så blir händer det igen. Det gäller att inte överge Gottsunda utan finnas här hela tiden, säger hon. 

Ungefär 20 till 30 Gottsundabor kom till mötet och de flesta verkade nöjda över att få diskutera den senaste tidens händelser även om en viktig grupp uteblev från sammankomsten.

– Jag tycker det var trevligt att få prata men jag saknade ungdomarna. Jag gick ut igår kväll och träffade många ungdomar på Bandstolsvägen. Vi pratade och det var lugnt och sansat. Det skulle vara roligt att ha ett samtal med dem inomhus.