Berömda älgen Fabbe inlåst på Skansen i ny dokusåpa

2:27 min

Imorgon är det premiär för tv-programmet KändisZoo där älgen Fabbe från Blekinge är en av deltagarna. Under en vecka låses sju djur in i ett stort hus på Skansen.

Varje dag röstas ett djur ut av tittarna. Förutom att det visas på tv varje kväll klockan åtta kommer man att kunna följa djuren dygnet runt via 17 kameror på webben. Redan nu kan du se presentationerna av djuren. 

– Det är ett enormt sug att se på djur. Det kommer att bli väldigt mycket konflikter, förmodligen med dödlig utgång. När sköldpaddan går under elefanten kommer elefanten trampa till och det blir som att trampa på en melon. Den får sopas ihop i en hink och bäras ut, säger Jonas Wahlström som är djurexpert på Skansen och programledare för KändiZoo.

Visats i USA tidigare
Det är produktionsbolaget Mendacium Media som ligger bakom programmet.

Ett liknande program som sändes i USA 2012 fick mycket uppmärksamhet sedan tigern Zenom bet ihjäl en kändishund.

Ett av djuren kommer från Blekinge, det är den rikskända älgen Fabbe/Fabbiola som för drygt fem år sedan sprang runt inne i Rödeby innan den sövdes ner och som nu bor på Räntemåla gård i Eringsboda. Ägaren till Fabbe tvekade inte att låta henne ställa upp.

– Det är ju ett fint pris i slutändan och vi har ju pratat med försäkringsbolag och så så jag är inte orolig. Hon har träffat både hundar och hästar och hon är ju vild från början och har nog träffat grävlingar ute i skogen, säger Karl-Göran Eriksson på Räntemåla gård som tror Fabbe har stora möjligheter att vinna KändiZoo.

Flera kända djur
De andra djuren är den världskända hunden Artur från Örnsköldsvik som följde med de svenska multisportarna i Equador, kända Saltkråkan-hunden Båtsmans barnbarn från Stockholm, en get från Gotland, kändissköldpaddan Sara från Örebro, elefanten Ossian från Göteborg och grävlingen Greger från Kalmar.