Skulle sjukpensioneras som 21-åring - nu driver hon flera bolag

2:31 min

Hon var mer eller mindre utdömd på arbetsmarknaden. Landstinget ville sjukpensionera henne när hon var 21 år. Men Anna Norman ville något annat. 

– Det var helt overkligt, jag hade inga framtidsdrömmar precis men att bli sjukpensionär fanns inte in min värld, säger Anna Norman. 

Som 15-åring skadade Anna Norman sin rygg svårt. Hon sprang, trampade snett och drabbades av svår ryggskott. Anna hade drabbats av det som kallas för döda diskar och från sjukvårdens sida ville man sjukpensionera henne. 

– Det existerade inte för mig, i mitt hjärta och bakhuvud visste jag att jag var ämnad att göra något annat. När någon talar om för mig att något inte går då måste jag bevisa motsatsen, säger Anna Norman.

Lyckades rädda ryggen 
Till slut lyckades Anna Normans läkare komma åt hennes ryggproblem - hon blev stelopererad. Operation och en juristexamen senare började Anna Norman praktisera på en redovisningsbyrå och nu driver hon flera bolag.

– Det var nog det bästa som kunde hända, att någon sa till mig att det inte skulle gå. 

Numer är Anna Norman bolagsjurist. Ihop med sin kollega driver hon ett egenanställningsföretag. Anna hjälper de som inte är redo att starta eget - bolaget fungerar som en slags ekonomiavdelning åt nya företag. 

– De lämnar in kvitton, papper och annat, de slipper de svåra bitarna. Jag kan vara med och hjälpa personer som aldrig hade vågat annars, det är härligt, säger Anna Norman.