Kommunalråd polisanmäld: "Jag blev väldigt förvånad"

4:45 min

Kommunalrådet i Forshaga, Benny Pedersén (S), har polisanmälts av sin förra arbetsgivare Grums kommun. Han misstänks för att ha köpt varor till sig själv och låtit arbetsgivaren betala. Nyheten avslöjades av NWT idag.

Innan Benny Pedersen blev kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Forshaga arbetade han som enhetschef i Grums kommun. Nu är han polisanmäld misstänkt för trolöshet mot huvudman.

Enligt vad NWT erfar rör det sig bland annat om en robotdammsugare, en robotgräsklippare, en dator och ett tiotal andra inköp av verktyg och hemelektronik.

– Det rörde sig om en dator som jag köpte för verksamhetens ändamål innan verksamheten startat upp på ett nytt boende. Under tiden tog jag med den hem, säger Benny Pedersén (S) till P4 Värmland.

De övriga inköpen menar Benny Pedersén att han levererat till det HVB-hem som skulle ha sakerna.

Så då har någon annan tagit varorna?

- Ja, det är inte jag i alla fall. Det vet jag, säger Benny Pedersén (S).

Som kommunalråd blir ju detta en förtroendefråga. Hur resonerar du kring det?

– Ja, jag pratade med mitt parti igår och vi ska fortsätta prata idag. Hittills har jag ett förtroende. Det som anmälan rör handlar ju om rör en tidigare anställning som jag trodde var överenskommet och klart med Grums kommun.

Varför tror du i så fall att man lämnar in en polisanmälan?

– Det vet ju inte jag och jag vet inte vad som står i den. Jag ser fram emot att få ta del av anmälan.

Hur mår du idag?

– Ja, jag har sovit dåligt och funderat mycket men jag måste igenom den här dagen och svara på frågor från media eftersom jag förstår att det är en nyhet, säger Benny Pedersén (S)

Socialdemokraternas distriktsordförande Ulric Andersson säger till P4 Värmland att han nu vill sätta sig in i ämnet ordentligt och prata med berörda parter innan han uttalar sig.