ALLSVENSKAN 2016

Polisen ser ingen lösning på bengalerna

1:17 min

Även i år kommer det att förekomma bengaler på de allsvenska läktarna. Det menar polisen som inte kommer åt problemet utan risk för ökat våld. 

– Vi har inlett ett samarbete med flera utav parterna som ingår runt fotbollsmatcherna där vi under senvintern träffades och hade gruppdiskussioner. Delar av supporterkulturen tycker att bengaler är ett trevligt inslag medan andra delar inte gillar det, säger Lars Hullegård. 

Lars Hullegård är operativ samordnare för supporterpolisen i Borås. Och att det blir fullt med bengaler på de allsvenska matcherna även i år är han säker på. Det kommer att ta år att komma åt problemet. 

– Vi kan inte ge oss inte ge oss in i en klack med vare sig ordningsvakter eller polis, vi skulle behöva slå oss in med mycket skador - det ligger inte i linje med vad en bengalbränning ger i straff, säger Lars Hullegård.  

– Just nu pågår ett slags skyttegravskrig. Man vill inte mötas. Olika organisationers företrädare går ut och säger en sak som retar upp en annan part. Det blir smutskastning och stenkastning där man inte kommer fram till någon lösning.