Minns ni våra första april-skämt?

1:46 min

Vi tycker ju det är roligt att få skoja till det på första april. Här har vi samlat de senaste årens "nyheter". 2011 om djurdräkterna på Uppsala kommun är en av våra favoriter.

2010 tog vi förskolebussarna ett steg längre. Eftersom det kommer bli platsbrist på Uppsalas äldreboenden, så hade kommunpolitikerna just till 1 april kommit på en lösning på framtidens behov, nämligen att införa äldrebussar. Mittgången skulle vara bredare än på vanliga bussar så att rollatorer får plats. Sätena skulle vara bredare och lätta att fälla ner i liggande läge.

2011 skojade vi och Mohamad Hassan (L) med Stefan Hanna (C) och er, om att ett stort fel har begåtts vid Uppsala kommuns upphandling av hyenadräkter för bidragsfuskare. Upphandlingen skulle göras om och i Stadshusets källare stod lådvis med ouppackade dräkter av helt andra djur.

2012 var vi ledsna över att både bandyfinalen och reggaefestivalen försvann, och därför planerades en ny festival i Uppsala. Enligt uppgifter till oss inför 1 april hade myndigheterna, efter kritiken från reggaefestivalens arrangörer, beslutat att inte kontrollera om festivalbesökarna använder narkotika. Landshövding Peter Egardt menade att festivalen skulle hållas på Slottets borggård, med dans och musik och "high life" på nationaldagen.

2013 skulle Abba återförenas för en unik spelning i Uppsala. Konserten skulle hållas den 6 juni 2014 på Ärna flygfält.

2014 var det kontroverserna kring Seminarieparkens framtid som tog en minst sagt överraskande vändning 1 april, och de nya arkeologiska fynden öppnade för en vikingapark på platsen.

2015 skojade vi om att Uppsala kommun ville ha tillbaka tårtpappen från Åhlénshuset. Den hade sålts av byggföretaget till privatpersoner. Planen var att en hängande trädgård med ormbunkar, blommor och örter skulle växa ut ur den gamla tårtpappen, som skulle monteras tillbaka.

2016 handlade det om att den traditionsenliga forsränningen på sista april skulle flyttas till Enköping