Sportbilen Indigo ska byggas igen

0:57 min

Sportbilsentusiaster minns säkert den värmländska sportbilen Indigo som byggdes av firman Jösse car under några år på 90-talet. Nu ska tillverkningen återupptas i Skene.

Sportbilstillverkarföretaget Jösse car som Bengt Lidmalm grundade i början av 90-talet hade sitt säte i Arvika. Företaget lanserande enbart en modell i 43 exemplar - Indigo 3000.

– Det här är nummer tolv och den sista som tillverkades i Arvika, säger Jan Sundell, som även provat bilen på racingbanor.

Han köpte bilen 1997 och har kört hittills inte mer än 4000 mil. Den väcker mycket uppmärksamhet när han är ute och kör.

– Folk kommer gärna fram och frågar vad det är för bil och man får alla möjliga konstiga förslag på vad det är för bil, skrattar Jan Sundell.

Thorbjörn von Braun är initiativtagare till nyproduktionen, som ska resultera i tio nya bilar med priser med start runt miljonen.

– Det är ju ett sportbilsarv och något som förstärker vår svenska innovationskraft, säger Thorbjörn von Braun. Vi vill gärna göra en hyllning till det som en gång gjordes av ett gäng Volvoiter och industrikillar som var duktiga bilbyggare.

Han antyder också att det kan komma mer Indigo framöver, men han vill inte gå in på detaljer.