Programtips P2

Tisdagen den 10 maj i P2 Live: Trombonisten hittar nytt instrument

Karin Hammar hittade rätta instrument redan som tioåring. I Sändningen från Fasching på P2 Live finns dock någonting annorlunda, någonting nytt. Trombonisten har formerat kvartetten Fab 4 med en oprövad medlem – gitarren.

Frontkvinnan beskriver soundet som sänds på P2 Live den 10 maj som en annan musikalisk miljö. Sändningen som börjar klockan 20:30 bjuder, förutom den nya instrumentkonstellationen, på musik med närhet till pop, blues och brasiliansk musik.

Inom jazzvärlden är Karin Hammar en av de stora. Hon är kvinnan med trombonen, det instrumentet som kräver långa armar och mycket luft. Spel i olika välansedda konstellationer, stipendier och skivsläpp finns på hennes meritlista. Det som nog är mest intressant med henne är dock hur hon, trombonisten från Boden hittar ett nytt och eget sound.

- Jag har faktiskt skrivit många av de nya låtarna för Max Schultz så att det var ju jättekul att få med honom på det här projektet, säger Karin Hammar.

Utöver gitarristen Max Schultz ingår Niklas Fernqvist på bas och Fredrik Rundqvist på trummor i kvartetten Fab 4 som står på scen på Fasching.