Polisen står stilla i jakten på trippelmördaren Martin Saliba

Trippelmördaren Martin Saliba, 22, är fortfarande på fri fot - två månader efter att han dömdes för trippelmordet i Uddevalla. 

I januari dömdes bröderna Mark och Martin Saliba för att ha skjutit ihjäl tre personer i Uddevalla den 7 mars förra året.

Martin Saliba friades av Uddevalla tingsrätt men dömdes senare till livstids fängelse av hovrätten i Göteborg. Men på den sista rättegångensdagen dök han inte upp, sjuk enligt släktingar.

Sedan dess har Martin Saliba varit försvunnen. Polisen har efterlyst honom internationellt. Nu säger polisens specialgrupp FAST att letandet står still.  

– Vi har väl inga direkta spår att gå på och står stilla i sökandet just nu. Men vi jobbar på så gott vi kan, men jag kan inte gå in på några exakta detaljer, säger en polisinspektör till P4 Väst och fortsätter:

Åklagaren Victoria Karlsson sa efter livstidsdomen att man visste var Martin Saliba gömde sig. Men polisen säger att den uppgiften inte har kunnat bekräftas. 

– Vi har inte lyckats få det helt bekräftat, vi arbetar förutsättningslöst. Men vi tror att han är utomlands, det är så långt jag kan kommentera det.

Martin Saliba är internationellt efterlyst. Polisen säger att man kommer fortsätta letandet så länge det behövs. 

– Vi har ett nätverk av andra poliser som vi använder oss av, säger polisinspektören till P4 Väst. 

Vet du var Martin Saliba befinner sig? Ring polisens tipstelefon 010-563 55 40 eller skicka ett mejl till Fast-gruppen på fast@polisen.se