Liberalerna välkomnar svängning i parkeringsfrågan

2:51 min

Att bygga en ny parkeringsplats är dyrt och det gör också att det blir dyrare att bo. De röd-gröna har länge varit kritiska till detta och välkomnar nu moderaternas svängning i frågan.

I P4 Göteborg har Axel Josefson, moderat politiker i trafiknämnd och byggnadsnämnd, under dagen uttalat sig om den som nyttjar en parkeringsplats som ska betala hela kostnaden för den.

– Det tycker jag är bra att man i så fall går på den linjen i moderaterna. Det är i så fall samma linje, säger Ann Catrine Fogelgren som representerar liberalerna. Hon välkomnar moderaternas svängning i frågan.

Är du förvånad?

– Lite förvånad är jag. För det var inte riktigt vad jag hört senaste tiden.

Just nu är det många som vill se en ny typ av stad och stadsliv växa fram, i centrala stan ska man bygga tätt och hållbart och nära kollektivtrafik så att det inte krävs egen bil för att leva ett bra liv.
Att gå och cykla och kanske använda bilpool när man behöver köra själv är förslag på lösningar.

Men moderaterna anser att det här sättet att bygga en stad på kan stänga ute de människor som är beroende av bil från att bo i vissa områden.
Detta eftersom det inte kommer finnas tillräckligt med plats att köra eller parkera bilar där.
Moderaterna vill ändra i stadens trafikstrategi och de vill också planera för fler parkeringsplatser när det nu ska byggas tusentals nya lägenheter i centrala stan.

Ann Catrine Fogelgren håller inte med om argumentationen.

– Det här att stänga ute….. Jag skulle vilja säga att de som inte har bil, de kan inte bo i alla områden heller i den här stan för kollektivtrafiken når inte överallt. Det är lite ett val av vilket liv man väljer.