Sanna och Johannes gillar inte manus

3:46 min

Idag har Värmlandsteatern premiär för sitt nya koncept Soppteatern. Dramaverkets improvisationsteater står då på scenen.

Att lämna sig helt "naken" på scen utan manus kan vara många personers största mardröm. För Sanne Jansson och Johannes Mogren är det vardagsmat.

- Jag tycker det är krångligare att ha ett skrivet manus som man måste komma ihåg istället för att bara ta något som man kommer på i stunden säger Sanne Jansson

I improvisationsteater skjuter man från höften helt och hållet, vilket innebär att det kan bli vad som helst. Det spelas upp olika scener med förslag från publiken sedan har dom en föreställning om det dom får.

- Vi har ju tränat på det här ganska mycket. Det är inte så att vi bara kastar oss ut utan vi har ju tränat och analyserat vad som är roligt och vad som är mindre roligt.

Under föreställingen på Tempelriddaren idag kommer man att få se en livlig föreställning med påsk och vår inspirerade scener.

- Vi kommer ju inte ta upp någon på scenen och låta dom improvisera. Utan vi hoppas att publiken kommer vara med och är glada och härliga. Att dom ropar upp ord som vi frågar dom om, säger Johannes Mogren