Polisen letar efter ytterligare gärningsman i kopplerihärva

3:08 min

Det dröjer innan det blir åtal mot den man i 40-årsåldern, som är misstänkt för bland annat koppleri och sexköp av barn. Dessutom söks ytterligare en gärningsman

Den nu häktade mannen ska ha kontaktat åtminstone ett 15-tal unga kvinnor i syfte att köpa sex. Han har utgivit sig för att vara bland annat läkare, han har erbjudit kvinnorna jobb och också stora summor pengar.

Polis och åklagare behöver mer tid att utreda de kontakterna och förhöra personer som kan veta något, skriver åklagaren till Vänersborgs tingsrätt

– Om en person kontaktar flera unga kvinnor i något som är ett sexuellt syfte, så vet vi inte exakt vad syftet är. Det kan handla om köp av sexuell tjänst, men det kan också handla om att rekrytera någon för att sälja sexuella tjänster. Vi vet inte detta. Det är därför det är viktigt för oss att få kontakt med de här personerna, säger åklagaren Patrik Stintzing till P4 Väst.

Den misstänkte gärningsmannen tros åtminstone ha köpt sex av en flicka som vid tillfället bodde på ett HVB-hem i Trollhättan och dessutom ha sålt sexuella tjänster med flickan.

Han misstänks också för grovt bedrägeri. Mannen nekar till anklagelserna.

Polisen letar också efter en annan gärningsman som ska ha köpt sex av flickan.

– Ja, sådana misstankar finns.