Filmrecensioner

Så högt flyger Eddie the Eagle

0:56 min

Det här är en mot-alla-odds film i sportens värld och en töntig tårfest i en av veckans filmer.

Eddie the Eagle - sportfeelgood

Det är svårt att inte ryckas med och känna för Eddie, trots att det ibland dras på för mycket med det skruvade när han som första engelsman ska tävla i backhoppning i OS. (Premiär 1 april).
Betyg: 3


10 Cloverfield Lane - feelgoodrysare

Lämnar biosalongen med ett leende snarare än något jagat i blicken, det här är en resa mellan rysarstunder och roliga scener. Det börjar otäckt och välbekant, men här samsas monopolspelet med våldet, och efter ett tag undrar man också vem som är de stora hotet. Betyg stark trea.(Premiär 30 mars).
Betyg: 3


A Perfect Day - biståndsarbetare i komik och drama

Det här är en annorlunda skildring av en biståndsarbetares vardag. Vi är i krigets Bosnien och ett lik ska tas upp ur en brunn, men det är brist på rep. En dag skildras sen med drastisk humor, en del dramatik och relationsstrul. Hyfsat stark trea. (Premiär 1 april).
Betyg: 3


Knights of cup - lyxig tomhet

Regissören Terrence Malick låter bilderna berätta, här i Knight of cups om en skådespelare i Hollywood som glider runt, festar, stirrar tomt in i landskapet. Bilderna är ibland som konstverk, berättelsen långa fragment. Både tråkigt och stundtals fascinerande. Svag trea i betyg. (Premiär 1 april).
Betyg: 3 


Peggy Guggenheim Art Addict - dokumentär om konstsamlare

Hon föddes rikt omgiven av konst, sen tog hon sin egen väg men fortfarande med konsten som passion. Peggy Guggenheim byggde upp en unik konstsamling med ny 1900-talskonst. Intressant men ingen dokumentär som fastnar. (Premiär 1 april).
Betyg: 3