Veckan som gick - på 7 minuter

7:38 min

Johanna Iggsten guidar dig genom vecka 13 med en sammanfattning som börjar i Åkers Styckebruk och slutar med musik från Nyköping.

Byggnaden som tidigare varit förskola men som Strängnäskommun tittat på som ett tilltänkt HVB-boende för ensamkommande flyktingbarn brann tidigt på Långfredagsmorgonen. Polisen misstänker att den är anlagd.

– Jag tycker det är tragiskt att behöva stå har på morgonen och se på en lokal som har brunnit och jag undrar såklart varför den har brunnit, säger Monica Lindell Rylén socialdemokratiskt kommunalråd i Strängnäs.

Håkan Sandvik kommunister och fängelsepräst från Mariefred som länge jobbat med integrations- och flyktingfrågor, han tycker också att det är tragiskt med branden.

– Det som sker just nu är en väldigt stor rädsla att vårt samhälle håller på att ändras, och det gör det, säger Håkan Sandvik.

Vår reporter Ludvig Drevfjäll har rapporterat om den rånvåg som drabbat framförallt butiker i Katrineholm och Flen.

– Det är en oroande utveckling och det sker oftast på morgonen. Jag tror att vi kanske har mera vapen idag, säger Lars Livenborg på Polisen i Nyköping.

På facebook har det varit upprörda känslor efter att Torshällabon Fredrik Fallgren berättade om sin ett-åriga hund Fernando som efter en sen kvällspromenad i måndags blev väldigt sjuk. Fernando fick avlivas på tisdagen och veterinären konstaterade att han blivit glykolförgiftad. Det var andra gången på ett halvår en av Fredriks hundar dött av glykolförgiftning.

– Han var helt utslagen, han kunde inte ens stå upp. Han led verkligen, säger Fredrik Fallgren som polisanmält händelsen. 

Tvillingbröderna Oscar och Erik Dieden som driver köttdjursgården Skalltorp i utkanten av Katrineholm är på jakt efter kärleken i årets upplaga av bonde söker fru. Båda två önskar att de kan hitta en glad trevlig tjej som trivs i den härliga miljön på gården.

Vi avslutar veckans sammanfattning med Nyköpingsbon Henning Ejenfjäll som kom och spelade För Blå live i Eftermiddag.