Fotboll

Stor polisbevakning när AIK gästar Östersund

4:49 min

Över 800 supportrar från AIK väntas dyka upp i Östersund på torsdag. Polisen ökar bevakningen och kommer att synas i hela centrala staden på matchdagen.

Jocke Jansson är säkerhetchef för Östersunds FK. Han har haft täta kontakter med AIK inför torsdagens möte.
- Deras säkerhetschef kommer att följa till Östersund. Rent organisatoriskt ställer den här matchen hårda krav på oss. Vi kommer att ha runt 200 personer som jobbar under matchen, säger han.

ÖFK ansvarar för säkerheten inne på arenan och ska till exempel se till så att inget föremål kastas in på planen eller att en supporter tar sig in på planen.

Den polisiära bevakningen kommer att märkas av i hela centrala Östersund. Men exakt hur många poliser som kommer att jobba under matchdagen vill inte gruppchefen Rickard Östman avslöja.

- Det vill vi inte göra av taktiska skäl, säger han.

Nytt får i år, när ÖFK spelar i Allsvenskan, är att polisen kommer att bevaka varje hemmamatch. Mot lag med stora bortaföljen ökar bevakningen, och där har man kontinuerlig kontakt, till exempel med Stockholms supporterpolis. Notan för bevakningen står skattebetalarna för.

- Men jag kan inte säga hur mycket det kommer att kosta. Det beror på hur säsongen utvecklar sig. Vi får kolla på det i efterhand, säger Rickard Östman.