Kikki om nya skivan och aprilskämt

0:50 min

Skövdeaktuella Kikki Danielsson berättar om nya albumet som fått så fina recensioner så hon blivit överväldigad. För P4 Skaraborg berättar hon om karriären men också om hur hon blev grundlurad av Lasse Holm.

Kikki Danielsson har arbetat som artist i årtionden. Men något erkännande tycker hon liksom inte riktigt att hon fått.

Istället tycker hon att hon har fått ta mycket skit både offentligt och i privatlivet. 

– Det har inte varit personligt sådär att jag skulle sjunga illa eller så men det har aldrig blivit någon fullträff, säger hon.

Men nu lyser solen på Kikki Danielsson. Nya plattan Postcard from a painted lady har fått fina recensioner och turnén, som på lördag kommer till Skövde, går som tåget.

– Jag är överväldigad, säger Kikki glatt.

Samarbetet med Sören "Sulo" Karlsson som inleddes för flera år sedan har lett fram till den kritikerrosade skivan. Kikki tackar Sulo för att han gav henne en spark i arslet.

Andra samarbeten som kommer på tal är dom med Lasse Holm som Kikki arbetat oerhört nära med. Anledningen att Lasse kommer på tal är när Kikki får frågan om Aprilskämt. Hon säger direkt att hon själv inte är någon skämtare i den bemärkelsen men att Holm tydligen är en mästare.

I ljudklippet berättar hon om vad han ringde till henne och sa.

Lasse Holm har lurat mig

– Jag är inte så bra på att förställa rösten och luras. Men Lasse Holm har lyckats lura mig rejält, berättar Kikki Danielsson.