Lyckad havsöringspremiär även utan fisk

9:19 min

Det var många sportfiskare som sökte sig ut till västkustens grunda vikar idag när det återigen var lovligt att fånga havsöring.

Så fort det ljusnade fanns de första entusiasterna ute vid vattnet för att pröva lyckan med ett kast. Trots att många sade att det inte alls var den bästa tiden för att fånga en havsöring.

– Vattnet är för kallt, säger Björn Blomqvist från Tibro som var med om sin första havsöringspremiär 1967. Han påstår dessutom att det bästa fisket är när tidvattnet går ut på vilket det gör på eftermiddagen just idag.

Fiskeutrustningen är också viktig en sådan här dag och de flesta jag träffade på denna morgon hade vadarstövlar och tog sig 20 - 30 meter ut från stranden och fiskade med flugspö. Den första havsöringen som jag såg fångas var också med just fluga.

Det var också flera långväga gäster som ville uppleva premiären idag och Björn Blomqvist hade åkt 18 mil från Tibro för att vara med om premiären.

Björn Blomqvist har skrivit i olika tidningar om fiske i många år och varit och fiskat på en mängd olika platser, bland annat i orörda älvar på Kolahalvön, men han tar sig ändå ner till västkusten för havsöringspremiären.

– Nästa år kan jag fira femtioårsjubileum sedan jag fångade min första havsöring här, säger Björn Blomqvist.