Fotboll

Ståläktaren inte klar till ÖFK:s premiärmatch

4:29 min

ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg medger nu att ståplatsläktaren på Jämtkraft Arena inte hinner bli helt klar inför första hemmamatchen på torsdag nästa vecka.

Spekulationerna om huruvida utbyggnaden av arenan ska hinna bli klar lagom till premiärmatchen nästa vecka har varit många, och ÖFK har hittills hävdat att det inte varit några problem med byggandet av den nya ståläktaren. Idag avslöjar P4 Jämtland att bygget fått oväntade problem, som kommer att påverka ståplatspubliken. Målarfärgen på ståplatsläktaren kommer inte att hinna torka innan matchstart.

- Det här är olyckligt, men vi löser det genom att dela ut skoskydd till vår publik, säger Daniel Kindberg. Skoskydden, i form av galoscher kommer att finnas att hämta i ÖFK-shopen i centrala Östersund, och som en extra ursäkt så får publiken behålla sina galoscher som en souvenir.

ÖFK-shopen kommer med anledning av det att hålla extra kvällsöppet under fredagen, fram till klockan 21. Men skoskydden kommer även att kunna hämtas under nästa vecka, men då under vanliga öppettider, enligt Kindberg.