Fem nya låtar på Wivatts lista

En välkänd blueslegend, två nya duettpar och ett skotskt band är lite av det ni får när nu Wivatts lista är tillbaka efter påsken. 

Klicka här för att höra Spotify-låtarna 

Eric Clapton – Can’t Let You Do It

Nytt från den nu 71-årige engelske rock-och blueslegenden som den 20 e maj kommer med albumet I Still Do. Det lär vara hans 23:e studioalbum i eget namn och till det har vi allt han gjort i gruppsammanhang där framförallt åren med Cream utmärker sig. Senaste albumet med originalmaterial från Eric Clapton var Old Sock 2013 som följdes av en tributplatta till J. J. Cale 2014. På nya albumet finns en rad egna låtar men också en cover vardera från Robert Johnson och Bob Dylan. Lite överraskande återförenas Eric med den idag 74-årige producenten Glyn Johns, vilken han inte samarbetat med sedan slutet av 1970-talet på bland annat fina albumet Slowhand från 1977. Bland musiker på albumet finns flera av Claptons gamla vapendragare som Andy Fairweather–Low (gitarr/sång), Chris Stainton (keyboard), Henry Spinetti (trummor) och Paul Carrack (orgel och bakgrundssång).

Wynonna Judd & Susan Tedeschi – Ain’t No Thing

Wynonna Judd föddes 1964 i Ashland, Kentucky och slog igenom på Nashvilles countryscen tillsammans med sin mamma Naomi Judd i duon The Judds i mitten av 1980-talet. De sålde över 20 miljoner skivor och vann fem Grammy Awards innan Naomi drabbades av hepatit C och avbröt sin musikkarriär 1991. Efter det har Wynonna Judd släppt flera soloalbum men detta är hennes första skiva med originalmaterial sedan 2003. Nu med en fyrmannagrupp inkluderande hennes man och tillika skivans producent och trumslagare Cactus Moser. Hon gästas på sång på ett av spåren av Jason Isbel och här på öppningsspåret av albumet Wynonna & The Big Noise av blues- sångerskan och gitarristen Susan Tedeschi på en låt skriven av nya countrystjärnan Chris Stapleton.

The Goo Goo Dolls – Over and Over

Ett verkligt veteranband på den amerikanska rockscenen. De bildades för cirka trettio år sedan i Buffallo,New York och albumdebuterade 1987. Framme vid 1995 och det femte albumet A Boy Named Goo kom det stora genombrottet med hiten Name och 2001 kom deras mest kända låt Iris. Nu på nya albumet Boxes, deras elfte i ordningen, består the Goo Goo Dolls egentligen enbart av de två originalmedlemmarna John Rzeznik (sång/gitarr) och Robby Takac (bas och sång), men på den i år omfattande turnésväng de gör under 2016 i USA förstås kompletterade av ett band. Här är förstasingeln ur Boxes. 

Teddy Thompson & Kelly Jones – I Thought That We Said Goodbye

Ett duettalbum från två singer/songwriters från USA. Teddy föddes annars i London 1976 som son till folkrockikonerna Richard & Linda Thompson. Men efter föräldrarnas skilsmässa följde han med sin mamma till New York på 1980-talet. Teddy Thompson skivdebuterade år 2000 och har sedan dess gett ut ett handfull album, senast albumet Family från 2014 tillsammans med föräldrar och syster under gruppnamnet Thompson. Nu dock aktuell med ett duettalbum i countrystil ihop med Kelly Jones, en singer/songwriter uppväxt på en farm i Ridgefield,Washington i nordösta USA men verksam i Los Angeles. Ur deras album Little Windows utgivet idag 1 april har vi här förstasingeln.

Travis – Magnificent Time

Det här skotska bandet bildades 1990 och består av Fran Healy (sång, gitarr, piano), Dougie Payne (bas), Andy Dunlop (gitarr, banjo, keyboard) och Neil Primrose (trummor). De var som hetaste kring millenieskiftet då de två gånger vann priset Årets brittiska skiva på de årliga BRIT Awards. Nu har vi inte hört av dem på skiva sedan 2013 års album Where You Stand. Men i slutet av april kommer nya albumet Everything At Once,deras sammantaget åttonde studioalbum. Här är förstasingeln som vi säkerligen får se klättra högt på topplistorna.