Han kan bli nykomlingens utropstecken: ”Här man lägger grunden”

7:11 min

46 och ett halvt år har gått sedan Jönköpings Södra IF senast spelade i allsvenskan.

Men nu är laget alltså tillbaka efter att ha vunnit superettan förra året. Och det är också i stort sett de spelarna som ska hålla J-Södra kvar i allsvenskan. Klubben har inte tokvärvat, säger tränaren Jimmy Thelin.

– Man ska alltid förhålla sig till verkligheten. Hur ser klubben ut nu, vi har jobbat från de resurser och förutsättningar vi har. Men sedan måste man hela tiden gå framåt, annars riskerar man att inte bli långsiktiga i en hög nivå.

Förutom Cibicki, är det en knapp handfull spelare i Jönköping som känt på allsvenskt spel tidigare. André Calisir i Djurgården, Daryl Smylie i Kalmar och framför allt Viktor Rönneklev som har åtta säsonger i Norrköping bakom sig.

Den som kan bli årets utropstecken i J-Södra är annars 22-årige Anton Cajtoft. Går allt väl, så får han resa till Olympiska spelen i Brasilien i sommar. Det är ju U21-landslaget som representerar Sverige och i U21-landslagets senaste EM-kvalmatcher är det just Anton Cajtoft som vaktat målet.

– Jag kan inte säga att det (OS) är det stora målet, det skulle vara en ära att få representera Sverige, men min säsong står inte och faller på det, det är här hemma i klubblaget man gör det stora arbetet och lägger grunden till en utveckling att kunna bli så bra som möjligt , säger Cajtoft.