Carlgrens satsning mot Rudd upprör

0:39 min

Igår spelade Storvreta emot Falun och vann med 8-2 men en situation i slutskedet av matchen har väckt känslor i Storvreta-lägret.

Det är när Faluns Mattias Carlgren åker på en två minuters utvisning efter att ha försökt tackla Storvretas Alexander Rudd som rört upp känslor hos bland annat Storvretas klubbchef Kim Knudsen

– Carlgren försöker helt medvetet skada Alexander Rudd i en attack mot kroppen. Det hör inte hemma på en innebandyplan, säger Knudsen.

Den hårda satsningen träffar ju inte Rudd, tycker du ändå att den bör granskas?

– Ja det tycker jag. Jag tycker domarchefen ska granska och kolla vad som händer. Carlgren är inte intresserad av bollen utan bara att träffa Rudd på kroppen. Det är tack vare Alexanders skicklighet som han undviker den här satsningen. Jag tycker det är grovt, säger Knudsen.

Till tidningen Innebandymagazinet säger även domarcoachen Reine Sjödin att Carlgren kom lindrigt undan och säger att om satsningen träffat så hade det lett till matchstraff.

Faluns assisterande tränare Rikard Hedlund ser inte lika allvarligt på situationen men menar att ifall Storvreta vill driva den vidare så får de göra det.