Pressmeddelande 2016-04-04

Rickard Söderberg leder Operahuset – nytt operaprogram P2

I P2:s nya magasin ”Operahuset” ger den karismatiske tenoren Rickard Söderberg unika inblickar i operans värld. I premiäravsnittet som sänds lördag 16 april träffar han mezzosopranen Anne Sofie von Otter i ett samtal om studioinspelningar kontra liveinspelningar. 

– Jag är extremt nördig, älskar nördkulturen i spel och film, men byt ut nörd mot initierad, så får du en inblick i hur jag vill göra programmet. Jag vågar stanna i samtalet och ser fram emot att få gotta ner mig i olika ämnen, till exempel den prestationsångest som omgärdar höga C hos många sångare, säger Rickard Söderberg.

Med passion och lust ger Operahuset bilder av operascenen 2016, nationellt så väl som internationellt. Programmet sätter dessutom operan i ett sammanhang kring rådande samhällsklimat. I varje program gästas Rickard Söderberg av en välkänd operaprofil och tillsammans djupdyker de i ett tema som är relevant i operavärlden. Gäst i premiärprogrammet är mezzosopranen Anne Sofie von Otter. Andra gäster är Kungliga Operans vd Birgitta Svendén, musikproducenten Fredrik Kempe och barytonen Marcus Jupither för att nämna några. Programmets utgångspunkt är alltid glädjen och kärleken till operan.

– Opera ger några av de häftigaste upplevelserna man kan ha. Jag bryr mig inte om alla normer som förknippas med den, kom i skitiga kläder, sitt med din mobil om du vill, bara du upplever magin, säger Rickard Söderberg. 

Operahuset med Rickard Söderberg startar lördag 16 april kl. 18.03 i P2 och sänds i 20 avsnitt under 2016. Men redan torsdag 14 april finns premiäravsnittet som podd på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Programmet görs av A-One Produktion.

Pressbilder 
Rickard Söderberg
Rickard Söderberg
Rickard Söderberg

Anne Sofie von Otter och Rickard Söderberg
Anne Sofie von Otter och Rickard Söderberg

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

För mer information, intervjuer och förhandslyssning, vänligen kontakta:

Ellinor Wannmyr, pressansvarig
ellinor@iles.se
073 908 12 83

Anneli Zvejnieks, producent
anneli.zvejnieks@a-one.se
073-986 69 40

Rickard Söderbergs pressagent:
Petter Seander/Birds Will Sing For You
office@birdswillsingforyou.com
073-943 49 20