Radiosportens expert tippar ÖSK som mittenlag

3:30 min

ÖSK möter Djurgården i premiären på söndag. Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson analyserar Örebro inför den allsvenska säsongen.

Örebro hade en mycket tung inledning på fjolårets säsong där man länge var indraget i nedflyttningsstriden. Men en stark avslutning förde laget upp på nionde plats. Även året innan var det en stark höstsäsong som gjorde att laget lyft i tabellen.

Richard Henriksson, Radiosportens fotbollsexpert, vad talar för att Örebro kommer undvika en berg- och dalabana även denna säsong?

– Förmodligen lärdomarna man tagit från de väldigt märkliga två senaste åren. Kanske har det saknats lite ödmjukhet i ett lag som då haft allt för svårt att vända en negativ trend.

Vilken är lagets styrka respektive svaghet?

– Styrkan är att truppen både har bredd och spets. Spelare som Almebäck, Ajdarevic, Gerzic och Broberg har alla enormt hög högstanivå. Svagheten är att jag inte tror att de långa formsvackorna de senaste säsongerna var en tillfällighet.

Vem är lagets viktigaste spelare?

– Crespo Kamara. Snabb och målfarlig och dessutom skadefri just nu. Kan han vara det i 30 omgångar så blir det succé och en bit över tio mål.

Vilken spelare kan få sitt stora genombrott denna säsong?

– Det känns ju lite speciellt att utnämna en målvakt som just nu inte är givet förstaval, men får Jacob Rinne chansen tror jag att han tar den och slår igenom.

Var placerar du laget denna säsong, om du får välja på toppen, mitten eller botten?

– Mitten.


Örebros tränare Alexander Axén om Henrikssons tips: 

– Vi hoppas så klart bättre än förra året, topp sex är det vi sagt. Vi har pratat om vad vi ska göra om vi förlorar de tre första matcherna och vad vi ska göra om vi förlorar de tre första matcherna.

Axén tar ut en spelar som kan få ett genombrott den här säsongen: Crespo Kamara

Allsvensk premiär: Örebro-Djurgården söndag kl 17.30


Övergångar

In: Brendan Hines-Ike, b (University of South Florida), Michael Almebäck, b (Bröndby IF), Maic Sema, m (AEL Limassol)

Ut: Ayanda Nkili, b (oklart), Samuel Mensah, b (oklart), Marcus Pode, f (Trelleborg), Christoffer Wiktorsson, vb (Degerfors), Eidur Sigurbjörnsson, b (oklart), Lukman Murad, m (oklart)