Giffarnas målsättning 2016: Topp tio i allsvenskan

1:31 min

Idag är det allsvensk premiär för Gif Sundsvall. Laget ställs mot AIK på bortaplan. Giffarnas mål för säsongen är att bli topp tio i den allsvenska tabellen.

Gif Sundsvall hade som mål även förra säsongen att bli topp tio i allsvenskan, men laget hamnade då på en tolfte plats. Nu har man alltså återigen topp tio som målsättning.

– Det är ett rimligt mål att bli topp tio, säger tränaren Roger Franzén.

Vad måste göras för att det målet?

– Vi måste bli bättre i matchavgörande situationer. I offensivt straffområde handlar det om att ta sig till fler avslut. Defensivt måste vi också bli bättre. Förra året släppte vi in en hel del mål på inlägg. Som sagt, matchavgörande situationer, både offensivt och defensivt, måste vi förbättra, säger han.

Den allsvenska premiären för Gif Sundsvall startar klockan 15 i eftermiddag. Laget spelar mot AIK på Friends Arena i Solna. Roger Franzén misstänker att det kommer att bli en tuff match.

– Vi förväntar oss att AIK kommer att ha ett stort stöd i ryggen från en storpublik. De kommer att ha ambitionen att vara spelförande mot oss. Får vår del blir defensiven jätteviktig i den här matchen. Men vi ska inte bara lägga oss ner och försvara oss, vi har ambitionen att försöka spela också, säger han.