Landegren (L): Medborgargarde vore ett nederlag

6:24 min

Ett medborgargarde i Kungsbacka vore ett nederlag för kommunen. Så tycker Ulrika Landegren, (L) kommunråd i Kungsbacka. 

P4 Halland har idag pratat om ett högerextremt medborgargarde som etablerar sig i Halland. I Kungsbacka har några personer velat starta upp medborgargardet, det finns uppgifter på att gruppen har patrullerat i Kungsbacka.  

– Tycker att det vore ett nederlag och fruktansvärt tråkigt om vi fick medborgargarden i Kungsbacka, säger Ulrika Landegren (L).

– I detta fallet handlar det om högerextrema som nattvandrar och riktar sig specifikt mot flyktingar, vad tänker du om det?

– Har svårt att se en grupp som ska nattvandra och göra det för att skydda en grupp människor mot en annan. Det finns rötägg från alla ställen, det finns svenskar som är farliga och några som kommer utomlands som är det. Vi har haft få incidenter i Kungsbacka och vi har ett högt index på att vi är en trygg kommun, säger Ulrika Landegren (L).

– Vi har god kontakt med polisen och med nattvandrare samt med andra goda krafter i civilsamhället. Jag tror att det är den vägen som vi ska fortsätta jobba på som kommun och ingjuta att vi är en trygg stad, säger Ulrika Landegren (L).