Idag den 1 april lurar vi varandra

1:34 min

Idag är det 1 april. Det är en dag då många blir lurade av varandra.

Många lurar sina vänner genom att säga något som är roligt men inte sant. Det kallas för aprilskämt. Det är också många tidningar och program i radio och TV som har aprilskämt.

Idag har till exempel tidningen Nerikes Allehanda lurat sina läsare. De skrev ett aprilskämt om att skolor i Örebro ska servera insekter istället för kött till lunch.

Och en tidning skrev att prins Daniel och prinsessan Victoria ska ge sitt barn samma namn som det stora svenska popbandet Kent.

Angelica Dimakis är chef på tidningen Bohusläningen. Hon säger att läsarna tycker att det är roligt att leta efter aprilskämtet i tidningen. Hon tror att läsarna skulle bli besvikna om det inte fanns något aprilskämt i tidningen den 1 april.

– Jag tror att folk tycker att det är kul att leta i tidningen. Att de själva försöker komma på vad det är som kan vara ett "ljug" i den här tidningen och så. Jag tror att de skulle bli rätt så snopna om de letar igenom och tycker att allt verkar vara sant, och så finns det inget aprilskämt. Då tror jag vi hade fått mycket mera reaktioner, säger Angelica Dimakis.