Nu är VSK Fotbolls lagbygge komplett

1:31 min

Oliver Ekroth blev den sista pusselbiten i årets upplaga av VSK Fotboll där truppen nu är spikad.

– Vi är jättenöjda och har uppnått de mål vi har satt att ha en trupp som påminner om den i höstas, säger Ado Sadzak som är sportsligt ansvarig i VSK Fotboll.

Ända sen VSK Fotboll grejade kontraktet i den sista omgången i höstas hemma mot Södertälje så har arbetet med lagbygget pågått.

Med två veckor kvar till premiären så är truppen nu spikad och innehåller 23 spelare där samtliga utom två (målvakten Andreas Olsson och Oliver Ekroth) har lokal förankring. Utav dessa så är bröderna Joakim och Jonathan Häll långtidsskadade.

Truppen är definitivt så bra att vi har bra förutsättningar att hålla oss på övre halvan.

Sportsligt ansvarige Ado Sadzak anser att truppen håller högre klass än den i höstas. Och framför allt är det en rejäl skillnad i jämförelse med ifjol vid samma tidpunkt.

– Då visste vi inte ett dugg var i var någonstans. Nu vet vi att vi kan ge alla en match och det känns skönt.

Spelarbudgeten är visserligen något större än ifjol men det har ändå blivit en hel del förhandlingar enligt Ado Sadzak med tanke på klubbens ekonomiska läge.

– Även om det blir många samtal fram och tillbaka tills de förstår att vi har inget mer att erbjuda så måste man ändå vara tacksam att killarna är förstående över vår situation.

Med tanke på truppens kvalitet och segrarna på försäsongen så höjs också förväntningarna och det börjar pratas om Superettan. Ado Sadzak är dock lite mer försiktig.

– Truppen är definitivt så bra att vi har bra förutsättningar att hålla oss på övre halvan, vi ska inte behöva slåss där nere.