Carolines video hjälpte polisen

1:27 min

Efter att ha sett videon som Caroline Roos filmade, på två personer som slangade bensin på en parkering i Töreboda, kunde polisen snabbt identifiera gärningsmännen.

Den video som Töreboda-tjejen Caroline Roos publicerade på två personer som slangade bensin på en parkering i Töreboda fick ett enormt genomslag på nätet och har hundratusentals visningar.

När polisen fick se på videon kunde de snabbt identifiera gärningsmännen som sedan tidigare är välkända hos polisen.

– När vi fick se filmen kunde vi omgående säga vilka det var, säger Marlene Andersson Wikman, gruppchef på polisen i Mariestad.

Ingen person har gripits för brotten eftersom polisen redan identifierat förövarna och straffsatsen är så låg. De här personerna kommer förhöras och delges misstanke om brotten.

Gruppchefen Marlene Andersson Wikman hyllar Caroline Roos initiativ att filma händelserna och säger att det är modigt gjort av Caroline men att man samtidigt måste tänka på sin egen säkerhet.

– Det är tufft och bra gjort att våga gå fram och ifrågasätta, säger Marlene Andersson Wikman.

Det har tidigare varit många bilar som utsatts för just slangning av sina bilar på den här parkeringen intill stationen i Töreboda. Och Andersson Wikman säger att det är fler än de här två identifierade personerna som slangar bensin där.

– Jag tror inte bara att det är de här två. Det finns flera, säger hon.