Besviken Joshi funderar på att lämna Tibro

1:52 min

Joshi Helgessons konståknings-VM i Boston blev ett stort misslyckande och inte alls vad hon tänkt sig. Nu ska hon utvärdera om Tibro är det bästa för hennes framtida utveckling eller om det är läge att flytta utomlands.

Joshi Helgesson föll redan i första hoppet, en trippel Lutz. Efter det missade hon också trippel-trippel-kombinationen, det blev inte ens en kombination utan bara ett misslyckat hopp. 

– Jag är fortfarande jättebesviken och jag vet att jag kan mycket bättre än så här. Det är så tråkigt att jag inte får visa det. 

Redan i första hoppet gick det fel, vad var det som hände ? 

– Jag vet inte, det kändes jättebra på uppvärmningen och alla träningar. Jag fick inte upp hoppet. Sen när man missar två hopp så blir det inte så mycket poäng kvar. 

Hur gick dina tankar då ?

– Då gäller det att glömma och gå vidare. Det var mycket som var bra men när man missar så mycket så blir det inte så mycket poäng kvar.

Poängen 47,67 var långt ifrån hennes rekord.

Du tränar i Tibro, känner du att där finns alla förutsättningar som krävs?

– Det är något som vi kommer diskutera när vi sätter oss efter säsongen och utvärderar. Nu när Vicky inte är hemma längre och jag är mycket själv på isen kan det vara ett alternativ att åka någon annanstans. Men vi har inte bestämt något. 

Vart kan du tänka dig att åka ? 

– Jag är ju i Toronto mycket på sommaren och tränar så det kanske kan vara ett alternativ.