Alshammar bra bit från OS – Sjöström vann

1:45 min

Therese Alshammar har en chans kvar att ta sig till OS i Rio de Janeiro. I dag var hon 25 hundradelar från kvaltiden på 50 meter frisim. Sarah Sjöström vann överlägset.

– Jag är nöjd. Jag har inte simmat under 25 sekunder på ett tag så att det var ett bra första steg. Många delar med loppet är jag nöjd med. Min start och uppgång var jag bättre på än i morse. Men det finns saker att jobba på, säger Alshammar till Radiosporten.

– Jag försökte att inte ha så många förväntningar. Vi har haft en jättebra träningsperiod. Men sen så föll jag ett steg tillbaka och fick kroppsliga smärtor och krämpor igen. Men sista veckan har jag känt mig bättre igen så att kunna tävla här är jag jättenöjd med, fortsätter Alshammar.

Sjöström segrade igen

Ännu en seger. Ännu en bra tid. Sarah Sjöström vann även 50 meter fritt i Swim Open Stockholm. Hon slog handen i kaklet efter 24,22 sekunder.

– Jag är jättenöjd att jag lyckades ta mig ner på låga 24. Tredje dagen på tävlingen och det är skönt att se att jag även är snabb på den kortaste frisimsdistansen, säger Sjöström till Radiosporten.

Sjöström var enda simmare under 25 sekunder i försöken (24,86) och överlägsen i finalen. Vitryskan Aliaksandra Herasimenia kom tvåa på 24,71.

För Therese Alshammar återstår en chans att ta sig till sitt sjätte OS: EM i London i maj. I Stockholm var 38-åringen 25 hundradelar från SOK:s (Sveriges Olympiska Kommittés) tuffa kvaltid 24,71. Alshammar kom trea på 24,96.

– 50 meter frisim är absolut det jag satsar på mot OS. Den här tävlingen har varit som en bra träningstävling för mig, säger Alshammar.

Alshammar har det svenska rekordet på 23,88, silvertiden i superdräkt i VM-finalen i Rom 2009.