Fortsatt förtroende för kommunalråd

3:07 min

Kommunstyrelsen arbetsutskott i Forshaga har fortsatt förtroende för dess ordförande och kommunalrådet Benny Pedersén.

Det stod klart efter ett möte med utskottet under fredagskvällen där Pedersén, som polisanmälts av sin tidigare arbetsgivare, gav sin bild av händelserna inför utskottet.

– Jag försökte ge en tydligt bild av vad som sagt, gjort och hänt. Jag tycker det är viktigt att oppositionen får möjligheten att ställa frågor till mig. Det var uppskattat av alla och avslutningsvis så var det ingen som hade en avvikande uppfattning om förtroendet utan det var fortsatt starkt, säger Benny Pedersén.

Det var innan socialdemokraten Benny Pedersén blev kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Forshaga som han arbetade han som enhetschef i Grums kommun.

Under fredagen avslöjades att hans tidigare arbetsgivare polisanmält honom för att han, enligt den tidigare arbetsgivaren, köpt varor till sig själv och låtit arbetsgivaren betala. Nu misstänks han för trolöshet mot huvudman.

Enligt polisanmälan ska det röra sig om ett tiotal elektronikvaror som inhandlats till ett HBV-hem i Grums, men som sen inte återfunnits i verksamheten.

Pedersén, som menar att han är oskyldig, tänker sitta kvar som kommunstyrelsens ordförande så länge som han har förtroende.

– Eftersom jag får det förtroende jag får ifrån dels mitt parti, vilket är det viktigaste, sen återstår den utredning som ligger till grund för det som komma skall. Och det är klart där ställs det största förtroendet på prov – mot allmänheten. Men fram tills dess kör vi vidare, säger Pedersén.

På måndag väntar ett styrelsemöte med paritet och återigen kommer förtroendefrågan lyftas.

– Det är klart att återigen är förtroendebiten viktigt för mig. Den kommer jag bejaka och ha en dialog med styrelsen.