Gustaf Halléns handbollsblogg

"Vi kommer att gå för vinst"

Äntligen! Det tog 31 omgångar innan vi lyckas ta en riktig skalp och lyckas med vår första riktiga skrällseger.

I måndags vann vi alltså mot Alingsås här hemma i idrottshallen. Kan nog inte beskriva i text hur skönt det var för oss som lag. Vi har varit nära så många gånger mot topplag, kanske framförallt under hösten. Så när matchen var färdigspelad och vi hade lyckats bärga segern så var det i princip det första ordet som jag kom att tänka på. Äntligen. Äntligen lyckades vi hålla ihop hela matchen trots en ganska lång sjuk/skadelista. Vi lyckades spela vår typ av handboll med tålamod i anfallet och stå bra i försvaret. Långt ifrån perfekt, men man kommer väldigt långt igenom att kämpa i handboll. 

Formtopp?
Visst kan det vara så att den här skrällen hade haft större betydelse tabellmässigt om den kommit i ett tidigare skede, men det är ju också så att det är nu saker och ting ska avgöras. Så kanske är tajmingen perfekt, för onsdag den trettonde börjar kvalet. Det är egentligen också då det gäller för oss att visa att vi hör hemma i elitserien, så en formtopp tills dess skulle kännas väldigt, väldigt, väldigt lägligt.

Tufft oavsett
Idag, lördag, spelar vi också grundseriens sista omgång borta mot Malmö, efter den vet vi också vilket lag vi spelar emot i kvalet. Så som det ser ut nu rör det sig om antingen OV Helsingborg eller Lindesberg. Vilket lag det blir tycker jag inte vi lagt någon större vikt i. Vi tänker ta det lag vi får och med det sagt finns det inga tankar från vår sida att spela på resultat i morgondagens match. Att hellre möta ett visst typ av motstånd, finns i vilket fall inte i mina tankar. Uppgiften kommer bli tuff oavsett vilket lag vi möter i kvalet, så vi kommer ta den uppgiften med största möjliga respekt oavsett vilka som står på andra sidan spelplanen. 

Vi kommer att gå för vinst, det gör vi alltid och det tänker vi aldrig ändra, oavsett vad.

#24