Skåne/Blekinge

Skåningar söker pass i Blekinge

1:31 min

Många skåningar åker till Blekinge för att söka pass, efter att polisen i Skåne infört tidsbokning. Väntetiderna kan vara uppemot två månader.

Men på passexpeditionen hos Polisen i Karlskrona är det fortfarande drop-in och då åker man hellre till Blekinge än väntar i två månader på en bokad tid i Malmö.

– Skåne har infört tidsbokning, det är långa köer där, upp till två månaders väntetid och det innebär att de kunderna kommer över till oss eftersom vi har drop-in fortfarande, säger Maria Lilly, passhandläggare hos Polisen i Karlskrona.

Sitter det en massa skåningar här nu?

– Det är flera skåningar i veckan och många ringer in och mejlar också. Vi har kunder från Skåne, Malmö, Lund och Ängelholm men även från Kalmar och Växjö, säger Maria Lilly.

Hur länge kan man få vänta om man kommer så här på drop-in?

– Igår när det var kvällsöppet tog det en timme. Vi som har drop-in får ganska mycket folk till oss när det blir panik att få ut ett pass, säger Maria Lilly.

Än så länge har Blekingepolisen drop-in för att söka pass, men ökar väntetiderna ännu mer så måste man kanske införa tidsbokning även i Blekinge. Blekingepolisen råder resenärer att vara ute i god tid.