Lång idol-kö i Skövde

1:29 min

Nu har nöjesprogrammet Idol kommit till Skövde och folk började köa redan i går kväll för att få vara med och provsjunga för programmet.

I år har Idol hittat till Skövde för första gången. Auditions har redan varit i Malmö, Östersund och Göteborg och den här helgen var det alltså Skövdes tur. Och personer från hela Sverige har sökt sig till Skövde idag för att få en chans att visa upp sina stämmer inför den hårda juryn och kanske knipa en plats till finalen i Globen.

Kenneth Jensen var bland de som var först i kön den här dagen. Han hade börjat köa redan klockan sex i går kväll för att få vara med och provsjunga.

– Jag var här vid halv-sex tiden igår. Jag tycker det känns kanon och det är kul med sådana här saker till Skaraborg, säger Kenneth Jensen.

Marta Aas från Lidköping hade tagit med sig sina kompisar för att provsjunga för programmet. 

– Det känns jättebra men jag är lite nervös faktiskt, säger hon.

Kompisgänget tycker också att Idol har saknats här i Skaraborg.

– Vi har velat söka jättemånga gånger men det har varit så långt bort. Så när de kom hit var det bara att gå direkt, säger de.

Men även fast Idolfesten är i Skövde den här gången så är det inte bara Skaraborgare som har sökt sig hit. Klara Lindberg har tagit sig från Borås för att testa lyckan.

– Jag är förväntansfull och har inte hunnit bli så jättenervös än. Jag har inte förberett mig så mycket, jag kommer hit och gör min grej så får vi se om det räcker.