Leksands vd: Precis vad alla leksingar förtjänar

2:05 min

Leksands vd Christer Plaars är känslosam och har svårt förstå vad som hände egentligen i går när Leksand mot alla odds knep SHL-biljetten.

När P4 Dalarna träffar Christer Plaars på lördagsmorgonen utanför Tegera Arena ringer kyrkklockorna, som om det vara för att fira Leksands seger i går.

– Ja, det känns som om hockeyguden varit med oss. Vi är hockeyreligiös. Det här var precis vad alla Leksingar förtjänade, säger han.

Hur känner du så här dagen efter?

– Jag började gråta direkt när jag vaknade i dag. Det är otroligt känslosamt och jag började fundera på vad som egentligen hände i går, det är helt otroligt.

Leksand är åter i SHL efter en säsong i hockeyallsvenskan, där laget låg sist under hösten. Biljetten till den högsta ligan betyder omkring 30 miljoner kronor mer i kassan tror Christer Plaars.

– Det viktigaste är att alla, spelare, supportrar och alla som åker runt fick fira rejält i går.

Hur ser du på den kommande säsongen?

– Vad gäller spelare och spelarbudgetar så har jag inga svar på det just nu utan det är bara att fira och njuta och vara glada idag.

Klockan 15 på lördagseftermiddagen kommer Leksand att fira SHL-biljetten tillsammans med alla supportrar utanför hemmaarenan.