Svartvadet förstår fansens besvikelse

3:29 min

Efter Modos kvalförlust har kritik riktats mot klubbledningen. 

– Det är naturligtvis väldigt deppigt och tomt, säger Per Svartvadet, Modos general manager, dagen efter att Modo förlorat kvalmatchen mot Leksand och åkt ur SHL.

– Jag var tidigt inne på jobbet och tog emot ledare. Vi hade ett snabbt möte med spelartruppen. Det har varit en känslomässig dag, säger han.

Personal på kansliet kommer att bli av med sina sina jobb, samtliga utländska spelare kommer lämna föreningen. Det blir några av konsekvenserna när Modo lämnar SHL, något vi rapporterat om tidigare idag.

Kommer du fortsätta som general manager?

– Det är styrelsen som avgör frågan. Det handlar inte bara om mig - andra människor anställda inom Modo kommer att beröras. Vi får se, säger han.

Men vad tror du?

– Jag tror ingenting. Jag har levt med det här dygnet runt och brinner fortfarande oerhört mycket för Modo. Jag skulle aldrig ge upp, säger Svartvadet.

I sociala medier riktas kritik mot ledningen efter att nedflyttningen till hockeyallsvenskan stod klar igår kväll.

Vad säger du till supportrarna idag?

Jag förstår deras besvikelse. Spelarna jag har mött skämdes och det har varit många tårar.

– Jag har fått många mail och samtal om att modohjärtat började klappa i morse igen och att alla vill hjälpa till så gott det går. Det viktiga är att man hjälps åt och bearbetar vad som hänt och går vidare, säger han.