Frölunda-Luleå 1-0

Fördel Frölunda i SM-semin

2:10 min

Frölunda har tagit kommandot i semifinal-serien mot Luleå efter 1-0 i Göteborg.

– Vi har tålamod och gnuggar på och det är det vi vinner matchen på, säger Frölundas Patrik Carlsson.

Det var en tät kamp med få konstnummer när de båda tungviktarna drabbade samman i Scandinavium i den första SM-semifinalen av sju.

– Det är inget skönspel, det är kamp om varje centimeter och många avblåsningar, kommenterade ishockeyexpert Jörgen Jönsson i direktsändningen i Sportextra.

Frölundas Lasse Johansson och Luleås Joel Lassinantti storspelade och lät ingenting komma in mellan stolparna.

Hemmalagets Nicklas Lasu var närmast att spräcka nollan i den första perioden med en stolpträff. Men det skulle dröja sju minuter in i den tredje perioden innan Joel Lassinantti var den förste målvakten som fick kapitulera.

En misslyckad rensning i egen zon av Anton Hedman hamnade hos Elias Fälth. Den 35-årige Frölundabacken klippte till från högerbackposition och pucken letade sig in högt upp i krysset bakom en skymd Lassinantti – Fälths första poäng hittills i slutspelet.

– Det är så i slutspel, vi vet att det kommer vara tuffa matcher hela tiden och vi måste ha tålamod, det är det vi vinner matchen på i dag, säger Frölundas Patrik Carlsson.

Med två minuter kvar av matchen plockade Luleå ut målvakten i ett försök att kvittera. Men Lasse Johansson höll nollan och det är fördel för Frölunda i semifinal-serien. Och 1-0 i kampen Johansson-Lassinantti.

– Jag tycker att det är en okej match av oss, men vi skapar inte riktigt de här heta lägena och får inte in trafik framför mål, säger Luleås Johan Harju.