VÅRGÅRDA

17-åring anhållen för dråpförsök

1:10 min

Ett 20-tal personer var inblandade i ett bråk på ett asylboende utanför Vårgårda under lördagskvällen. En 17-åring sitter nu anhållen misstänkt för dråpförsök på tre personer.

Det var vid 17.30-tiden som polisen larmades till ett boende utanför Vårgårda.

– Vi fick uppgifter om att ett 20-tal personer slogs och när vi kom dit hade ett 60-tal personer samlats på platsen, säger Andreas Bengtsson, vakthavande befäl på polisen vid Region Väst.

När polisen kom till platsen hade bråket slutat. Två personer greps, men en av dem kunde släppas senare efter förhör medan 17-åringen nu misstänkts för tre försök till dråp. 

Högg kniv i huvudet
Enligt Mikael Ingemarsson vid Alingsåspolisen ska en 17-åring av ännu okänd anledning ha dragit fram en kniv då han blivit arg på en annan boende på asylboendet. 

– Några kompisar har försökt avbryta bråket och då ska en av dem ha fått ett knivhugg i huvudet och fått föras med ambulans till sjukhus för vård.

Sedan ska ytterligare personer på boendet ha försökt gripa in där ännu en boende fått knivhugg riktat mot magen men klarat sig, säger polis Mikael Ingemarsson.

– Anledningen till att 17-åringen nu misstänkts för tre dråpförsök är att han använt en kniv och huggt på på ett sådant sätt att syftet i nuläget  varit att skada personerna allvarligt.

 Kniven har tagits i beslag och nu ska förhören fortsätta med den misstänkta 17-åringen, vittnen och målsäganden för att få klarhet i vad det är som hänt. Socialen har även kopplats in eftersom den misstänkte är under 18 år.