Handboll

Handbollslagen valde motstånd – så spelas slutspelet

2:51 min

IFK Kristianstad möter Redbergslid, Lugi valde Sävehof och sedan blir det Skånederby mellan Ystads IF och HK Malmö. Så ser kvartsfinalerna ut i herrarnas handbollsslutspel.

Efter att den sista omgången i handbollens elitserie spelades klart på lördagskvällen valde lagen motståndarlag i kvartsfinal. Överlägsna serieledarna Kristianstad valde sjuan Redbergslid.

– Det var inte så lätt att välja. Vi vet att Redbergslid spelar 5-1 (i försvaret) vilket passar oss ganska bra. Vi ska driva matcherna på hemmaplan och har gjort bra resultat även på bortaplan, sade Kristianstads tränare Ola Lindgren i TV4 Sport. 

Tvåan Alingsås valde åttan Guif. Guif och Alingsås har mött varandra de två senaste åren i slutspelet. Då har det handlat om semifinal. Nu är det kvartsfinal. Och efter att ha åkt ut mot Alingsås två år i rad tänker Guif ta revansch i år.

– Alingsås är favoriter, det är det ingen tvekan om. Men förhoppningsvis har jag några gubbar på väg in i slutspelet som kan förstärka vårt lag. Det är dags att vi gör en förändring och ser till att vi vinner en slutspelsserie mot Alingsås, säger Guifs tränare Kristjan Andrésson till Radiosporten.

De spelare han hoppas på till slutspelet är några nyckelspelare som inte varit tillgängliga i slutet av grundserien. Bland andra landslagsspelaren Viktor Östlund samt Patrik Johansson och Marcus Pedersen.

Lugi valde Sävehof och den fjärde kvartsfinalen blir den mellan fyran och femman i tabellen, Ystad och Malmö.

– Klart vi har bra möjligheter. Vi har vunnit mot dem förut, säger Sävehofs Viktor Ottosson om mötet med Lugi i kvartsfinalen.

Så här kommer SM-kvartsfinalerna i herrarnas handbollsslutspel att spelas:

Kristianstad-Redbergslid

Alingsås-Guif

Lugi-Sävehof

Ystad-Malmö