Stökig lördagskväll i länet

Polisen rapporterar om bilbränder, skadegörelse och fylleri Västmanland under lördagskvällen.

På Skallberget i Västerås brann fem bilar på kort tid. På Silverstolpes gata spred sig en bilbrand till två bilar intill. Bara knappt en kvart senare brann en bil på Bellmansgatan och även bilen intill den förstördes.

Även på Bäckby i Västerås brann en bil tidigare på kvällen. Polisen kan inte säga om bränderna har något samband, men ska nu utreda bränderna som skadegörelse.)

Dessutom förstördes en bil i Skinnskattebergs kommun av en brand. En bilägare hade fått punktering lämnat bilen på en parkeringsficka utmed länsväg 250, i närheten av Gunnilbo. Under natten kallades polis och brandkår till platsen, eftersom bilen var helt övertänd. Det finns ingen naturlig förklaring till branden, enligt polisen.

Polisen rapporterar också om mycket fylleri på stan igår kväll, framför allt i Västerås. Totalt har 10 onyktra personer omhändertagits i länet.

På S:t Iliansskolan i Västerås krossades flera fönsterrutor sent igår kväll. Skadegörelsen skedde vid skolans lastkaj och enligt polisen sågs flera ungdomar springa från platsen.