Power vårmarknad en publiksuccé

1:48 min

En av Nordens största inomhusmarknad för bilhobby har ägt rum i Lidköping i helgen.

Power vårmarknad ägde rum i Sparbanken Lidköping arena i går och lockade flera tusen besökare från hela Skandinavien. Joakim Eriksson från Lidköping var en av de många besökarna och han tycker att det är kul med så stora evenemang till Skaraborg. 

– Det är helt fantastiskt att de tar hit så stora evenemang till Lidköping. Det är en folkfest, säger Joakim Eriksson.

– Jag tycker det är trevligt att man satsar på grejer som drar folk. Just sådana här evenemang med bilar tror jag drar folk även utomläns ifrån, säger Anette Sannerfors från Mariestad.

Power vårmaknad slog upp dörrarna i Lidköping i går för sjunde gången och som vanligt lockade det folk från hela Skandinavien. Marknaden har över 300 säljare som säljer allt som har med bilar att göra som bildelar, kläder, skivor och möbler. Arrangören för marknaden Kjell Gustavsson bor i Skåne men är bördig från Falköping och han menar att bil-kulturen är stark i Skaraborg.

– Det har alltid funnits ett väldigt bilintresse här runt Skara, Mariestad, Skövde och Falköping så det är en stark tradition, säger han. 

Kjell Gustavsson är också positiv till en fortsättning av evenemanget i framtiden och kan tänka sig att komma tillbaka igen.

– Vi har bra samarbete med kommunen och de som jobbar här och det fungerar väldigt smidigt.

Fredrik Karlsson från Skara var och besökte marknaden igår och lyckades göra några fynd.

– Nu ska jag åka hem och montera lite delar som jag har köpt. Fick tag på lite gummilist, säger Fredrik Karlsson.