HANDBOLL

Stora förändringar väntar IFK Skövde

1:40 min

IFK Skövde som nyss fått klart med sin elitlicens står inför stora ekonomiska utmaningar. Klubben behöver spara in tre miljoner kronor på kostnader - varje år.

Joakim Wendt är ordförande för det lokala nätverk som jobbat för att rädda IFK Skövdes ekonomi. Han säger att de har ett tufft arbete framför sig nu.

– Kostnadsbudgeten ska ner med tre miljoner kronor per år så det kommer bli nedskärningar på både ledare och spelare, säger Joakim Wendt.

Även fast det kan bli radikala förändringar för många inom föreningen så påpekar Joakim Wendt att de jobbar hårdast för att det inte ska drabba ungdomsverksamheten som de ser som det absolut viktigaste.

Det är lite besk medicin just nu tills vi har kommit på rätt köl.

Klubben har dock fått sin elitlicens och det betyder att de kommer få fortsätta spela i Elitserien eller Allsvenskan nästa år. Men nu måste klubben spara in kostnader på tre miljoner kronor varje år och just nu så har klubben en skuld på sju hundra tusen kronor som är ett lån till Skövde kommun. Sparandet kommer därför göra att Skövde bantar ner organisationen och spelartruppen. Men Joakim Wendt hoppas inte att det kommer påverka spelet.

– Vi ska försöka göra ett trolleritrick och försöka jobba med en smalare trupp och mindre medel. Det kommer bli ett fantastiskt hårt arbete att hitta de här spelarna, säger Joakim Wendt.