Wibax föll i avgörande kvalmatchen

2:13 min

Det blir inget spel i högsta ligan, SSL för Wibax. Piteålaget föll i den tredje och avgörande kvalmatchen mot Thorengruppen i Umeå med 8-7.

Det blev jämnt och spännande i den tredje och sista kvalmatchen till Superligan i innebandy mellan Piteås Wibax och Umeålaget Thoréngruppen.

Lagen bytte mål med varandra under hela matchen och nu fungerade spelet bättre för Wibax jämfört med matchen i lördags, då man lite onödigt släppte in tre snabba mål i inledingen till den tredje perioden och förlorade matchen där.

Nu tajtade Piteåspelarna till försvaret bättre och levererade snabba kontringar med målsituationer som följd genom hela matchen. 

Det var målmässigt jämnt inför den tredje perioden, 5-5, då hemmalaget tog ledningen direkt, men Josef Söderström kvitterade och såg till att Wibax hade häng.

Mål igen för hemmalaget och ny press från Piteålaget. Då gjorde Thorén ytterligare ett med bara minuten kvar av matchen. Erik Nilsson kunde reducera återigen, men med bara 10 sekunder kvar blev det möjligt för Team Thoréngruppen att bara hålla bollen och invänta slutsignalen. 

8-7 till Thoréngruppen som därmed spelar i Superligan nästa säsong, medan Wibax får spela kvar i allsvenskan ännu ett år.