Basketklubben Visby Ladies tilldelas pris

Visby Ladies tilldelas priset "Årets Lyft" i basketligan för damer säsongen 2015/2016.

Basketklubben tilldeles priset med motiveringen:

"Årets lyft ges till spelare, ledare eller förening som på något sätt lyft sig själv och svensk basket. Priset går i år till en förening som höjt publiksnittet mest av alla, som har en fantastisk ny arena att spela i och som gör ett otroligt jobb vid sidan av planen med de sociala insatser som görs för ungdomar och flyktingar. Dessutom direktsänder föreningen alla hemmamatcher. Hela basketsverige och stora delar av idrottssverige pratar om Visby med beundran. Årets lyft i Basketligan 15/16 är Visby Ladies!"

Omröstning
Vem som får årets utmärkelser i Basketligan dam avgörs genom röstning. I nio av tolv kategorier får alla coacher och lagkaptener varsin röst. Dessutom har media erbjudits att rösta. De lokaltidningar som skrivit mest under året har fått erbjudande att rösta liksom riksmedia. Coacher och lagkaptener får inte rösta på personer ur den egna organisationen, däremot är media fria att rösta på valfri kandidat. En spelare måste ha spelat minst 18 matcher under säsongen för att vara en giltig kandidat.

Jury
Tre utmärkelser utses av Svenska Basketbollförbundets jury: Årets Lyft, Årets Matcharrangör och Årets MVP i finalserien.

UTMÄRKELSER BASKETLIGAN DAM 2015/2016

Årets Guard:

Årets Lyft: Visby Ladies

Årets Center:

Årets Försvarare:

Årets MVP:

Årets MVP i finalserien:

Årets stjärnskott: Ellen Åström, Telge Basket

Årets Domare:

Årets Forward:

Årets Coach: Jesper Sundberg, Norrköping Dolphins

Årets Artist:

Årets Matcharrangör: