Emma Johansson centimeter från karriärens största seger

Emma Johansson var bara någon futtig decimeter från att ta årets första seger i cykeldamernas World Tour i klassiska Flandern Runt.

Efter en dramatisk och tajt upploppsduell sluggade sig världsmästarinnan Lizzie Armitstead förbi svenskan precis innan mållinjen.

– Hade mållinjen varit tio meter tidigare hade jag vunnit. Klart att det känns lite tråkigt att bli tvåa när det var så nära, säger Emma Johansson, till vargardacycling.se.

De två OS-och VM-medaljörerna ryckte loss från klungan med dryga milen kvar. Som mest var försprånget nästan 20 sekunder till den jagade gruppen - men avståndet krympte raskt under den sista kilometern av det 141 kilometer långa loppet.

– Jag vet ju att Lizzie är lite snabbare i en spurt så jag lät henne ta mer ansvar för dragjobbet för att spara mig till finishen och utan att de som kom strax bakom skulle hinna ikapp. Tio meter före mål var jag förbi men när det är så tätt är det bara små, små detaljer som avgör, säger Emma Johansson.

För Lizzie Armitstead var det tredje segern i World Tour. Brittiskan som kör för Boels-Dolemans har tidigare vunnit Strade Bianche och Trofeo Alfredo Binda.