Degerfors IF-Athletic FC United 0-2

Förlust för Degerfors i seriepremiären

1:54 min

Degerfors IF fick ingen rolig start i Superettan efter förlust hemma Athletic FC med 0-2.

Degerfors har inte vunnit en seriepremiär i Superettan sedan 2011 och seriepremiärspöket fortätter. En ny förlust i premiären av Superettan hemma på Stora Valla mot Athletic med 0-2. 
– Vi är inte med alls i den andra halvleken, säger Hampus Zackrisson.

Första halvlek bestod av spel fram och tillbaka där det syntes att det var seriepremiär. Det var chanser åt båda håll, men inget av lagen hade skärpa nog i avsluten för att sätta dit bollarna. Degerfors var närmast 1-0 och ägde sista 15 minuterna av halvleken, där bland annat Boris Lumbana hade läge.

Planen på Stora Valla visade sig även den att det var premiär, där det blev svårspelat. Innan matchen gav tränaren Patrik Werner taktiken att slå långa bollar in i boxen hos Atheltic för att på så vis göra mål istället för att passa sig fram. Men Atheltic gjorde det svårt för hemmlaget och spelade ett bra försvarsspel trots underlaget.

Den andra halvleken började som i den första, jämt och spel åt bägge håll. Hörna för Atheltic i den 59:e minuten och dålig markering av Degerfors gav 0-1 till bortalaget.
– Vi kommer ut som ett helt annat lag i den andra, vi var helt borta.

Det skulle bli en match där Degerfors förlorar på markeringsspelet. Atheltic gör 0-2 i den 85:e minuten som gav bortalaget tre poäng inför 1 649 åskådare.

Omgång två av Superettan spelar Degerfors borta mot Syrianska FC nästa söndag.


Matchfakta
Degerfors IF-Atheltic FC United 0-2 (0-0, 0-2)

Första halvlek:

Andra halvlek: 59' 0-1 Daniel Jarl , 86' 0-2 Omar Eddhari 

Skott: 10-8

Hörnor: 2-4

Publik: 1 649