Växjö-Skellefteå 3-2 e förl

Växjö avgjorde i sudden

2:27 min

Det är kvitterat i SM-semifinalen mellan Växjö och Skellefteå. Erik Josefsson avgjorde söndagens match för det regerande mästarlaget, Växjö vann med 3-2.

Radiosportens Christian Olsson valde matchens lirare:
Växjö: Robert Rosén
Skellefteå: Markus Svensson

För nästan ett år sedan vann Växjö sitt första SM-guld i ishockey efter att Tuomas Kiiskinen slängt in segermålet i förlängningen i den sjätte matchen.

När smålänningarna mötte Skellefteå igen i en slutspelsmatch på hemmaplan var det åter oavgjort efter ordinarie tid.

Lagen gick båda in till förlängningen med bra slutspelsfacit. Växjö hade fyra förlängningsvinster i rad. Skellefteå hade vunnit båda sina den här säsongen, mot HV71.

Men det är hemmalagets svit som fortfarande är intakt. Bara 80 sekunder in i helgens tillställning letade sig pucken fram till Erik Josefsson.

Centern, som kom till Växjö 2008, hade öppet mål och jublade sekunderna senare.

– Jag har missat många öppna mål så det var skönt att den satt, säger Erik Josefsson till Radiosporten.

Målet innebär 1-1 i matcher.

– Det är alltid trist att förlora, men det är som det är, men det är kvitterat så det är bara upp på hästen igen och köra i övermorgon, säger Axel Holmström.

Det var också Växjö som hade de bästa chanserna under ordinarie tid och även gjorde matchens första mål.

En dryg minut in i matchen kom nämligen 1-0 när Patrik Lundh lade upp pucken högt bakom Markus Svensson - som hade hållit nollan i två matcher i rad inför mötet.

Fast innan fem minuter var spelade var det kvitterat eftersom Axel Holmström lyckades trixa in 1-1 vid ena stolpen.

Därefter följde två mål i powerplay.

För Skellefteå räckte det med fyra sekunder för att utnyttja sitt första numerära överläge i matchen. En vunnen tekning och en bra backträff från Tim Heed, som gjorde fem poäng i lagets 5-2-seger i Växjö i februari, resulterade i en bortaledning.

Men den höll inte till första pausen.

Växjö, med både centern Josh Hennessy och backen Teemu Laakso tillbaka i laget efter avstängning respektive skada, kom tillbaka i målprotokollet. Sakari Salminen nätade till 2-2 via en motståndarback.