Fick rött kort efter domarknuff – Napoli långt från titeln

Napoli jagar sin första Serie A-titel på 26 år och ligger tvåa i tabellen bakom Juventus. Men titeldrömmarna fick sig en törn när laget på söndagen föll med 1-3 mot Udinese.

Dessutom närmar sig Roma underifrån, efter att ha slagit Lazio med 4-1.

Gonzalo Higuaín hade en extra dålig dag i Napoli, även om den började bra för argentinaren. Higuaín satte först sitt 30:e ligamål för säsongen med blev sedan utvisad efter att han fått sitt andra gula kort i den 75:e minuten. Fullständigt rasande såg Higuaín sedan ut att knuffa domaren i bröstet och hans lagkamrater fick dra honom ur situationen.

Higuaín riskerar nu en lång avstängning som kan bli förödande för Napoli i kampen med Juventus.

Tränaren utvisad

Bruno Fernandes satte ett av Udineses mål med en cykelspark, ett på straff och hann dessutom med att missa ytterligare en straff. Napoli fick dessutom tränaren Maurizio Sarri utvisad och uppskickad på läktaren efter att han varit tydligt missnöjd med domaren Massimiliano Irrati vid den andra straffen.

– Jag sa bara till Irrati att han dömde riktigt dåligt, men du får inte ens säga det, sade Sarri efter matchen.

Napoli är sex poäng bakom Juventus med sju omgångar kvar att spela, och avståndet ner till tabelltrean Roma är nu bara tre poäng.

– Förlusten kommer göra oss arga i en dag eller två, men den kommer också ge oss tillräckligt med motivation för de resterande sju matcherna.

– Ingen kan klaga för att vi är sex poäng bakom Juventus. Vi har en fantastisk säsong, sade Sarri.

Roma vann

Roma vann huvudstadsderbyt mot Lazio med övertygande 4-1.

Oscar Hiljemark startade för Palermo mot Cheivo men byttes ut redan efter 39 minuter. Inte på grund av skada utan för att tränaren Walter Novellino ville ha en förändring på mittfältet. Det hjälpte dock inte, utan Palermo förlorade med 1-3 och ramlade tillbaka ner under nedflyttningsstrecket.

Robin Quaison byttes in i den 65:e minuten för Palermo.