Ljungskile nöjt med premiärkryss

2:23 min

Ljungskile tvingades spela med en man mindre i nästan en halvlek, men ändå lyckades man få med sig en poäng i superettan-premiären via 1-1 hemma mot Örgryte. Gabriel Altemark-Vanneryr gjorde lagets enda mål.

Det var ingen hård batalj som utspelade sig på Uddevalla Arena, men kort delades ändå ut i parti och minut. Det blev elva totalt, och tre av dem gick till Ljungskiles mittback Mattias Pedersén. Två var gula, och det tredje – utdelat i matchminut 49 – hade röd färg.

– Av det jag såg så var det ett hårt beslut. Men vi får skylla oss själva för att vi satte oss i den situationen, säger LSK-tränaren Jonas Olsson.

Dessförinnan hade två mål tillkommit. Ljungskile gjorde 1-0 när Tim Nilsens långa inkast skarvades vidare och trycktes in från nära håll av Gabriel Altemark-Vanneryr. Kort senare – i den 39:e minuten – kvitterade Örgrytes George Mourad på nick.

Göteborgsgästerna hade annars den största delen av bollinnehavet, men LSK skapade minst lika många farliga målchanser. Dessutom hade lagen varsin straffsituation på slutet. Först föll Aleksandar Kitic i samband med ännu ett Nilsen-inkast, och i slutsekunden ramlade dessutom en fasthållen Anton Henriksson i LSK:s straffområde.

Domare Diako Benham valde dock att låta spelet gå vidare. Därför slutade mötet, som följdes av 2 833 åskådare, 1-1.

– Det var nog ett rättvist resultat, konstaterar Jonas Olsson.